ОСТАННІ НОВИНИ

Львівське сміття вивозять до восьми міст області

|

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що зараз 8 міст у області погодились на співпрацю з містом. Про це він повідомив під час брифінгу 25 червня.

«Ситуація не сильно змінилась, бо у третині міста Львова є критична ситуація з вивезенням відходів, але мені приємно, що ми вже на 40-50 тонн в день більше вивозимо, ніж продукуємо. Реально почали відкриватись полігони в Львівській області. Я бачу по Західній Україні також планують сесії міських рад. Ті сесії, які раніше приймали рішення не працювати, зараз приймають рішення відкривати свої полігони, щоб приймати. Я оптимістично дивлюсь у завтрашній день. Ця блокада, у якій ми живемо більше року часу, починає тріщати. Сказати,  що вже блокада знята, я поки не можу, цього не відчуваю. Як ви знаєте, за дорученням пана Зубка була проведена комісія по надзвичайних ситуаціях, яку він проводив. Перший раз за рік ми почули слова, що треба допомогти Львову, що треба відкривати полігони, що усі мають працювати скоординовано. Ще раз наголошую, якби не Олег Березюк та Оксана Сироїд, які вийшли на граніт, якби не було звернення Ради Церков знати блокаду, я не знаю, що було б сьогодні в місті», – вважає мер Львова.

За його словами, в середньому зараз вивозять за добу 680-640 тонн сміття.

« Але майданчики, які сьогодні переповнені, а їх сьогодні багато, там жахлива ситуація. Перевізники, які були у блокаді – це АВЕ, САТ – вже починають вивозити. Хороша динаміка є в САТ. Він, фактично, за суботу-неділю вивіз більше 200 тонн. Динаміка зберігається. АВЕ ще не оговталось від тих проблем, але виходить з глухого кута», – зазначив він.

«Грінера працює, фактично, ідеально, у них нема перевантажених майданчиків. Спецкомунтранс також справляється з об’ємом. Але Грінера взагалі не возить по області, вони возять за межі області. Спецкомунтранс трошки користується підтримкою Буська, все інше – в межах інших областей. Санком частину вивозить у Новояворівськ, САТ почав працювати по Стрию, АВЕ починає домовлятись з Самбором, трошки по невеликих полігонах в області по 10-20 тонн вивозять. Екосвіт має попередні домовленості з полігоном в одній з областей. Він має невеликі об’єми, в основному майданчики ОСББ», – повідомив А. Садовий.

«На сьогоднішній день до 8 міст включилось у роботу. Працюємо ще з іншими містами. При сьогоднішньому об’ємі полігонів в області, на жаль, область не може прийняти весь об’єм зі Львова. Потрібна підтримка з інших полігонів по Україні, або робити у межах області перевантажувальну станцію, де би можна було швидко вивезти відходи, які накопичені у Львові, і плавно вивозити по полігонах по Україні. Я знаю, що завтра в одному-другому місті в Україні мають бути сесії міської ради. Динаміка починає відчуватись», – розповів міський голова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *