ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові вперше відзначили День курсанта

|

«Честь. Відвага. Україна. Під цим гаслом провели флешмоб майбутні офіцери у суботу, 24 червня, в рамках відзначення Дня Курсанта.

Зі слів голови ради сержантів НАСВ третьокурсника факультету артилерії старшого сержанта Вадим Шведа, українському війську потрібні нові традиції, потрібен відхід від заскорузлих шаблонів радянщини у вшануванні воїнів та їх заслуг. Тому, офіцерський колектив НАСВ радо пристав на пропозицію курсантської громади започаткувати «День Курсанта», коли у навчальному закладі повноправними господарями стають саме молодші командири та курсанти. А втручання офіцерів у керівний процес та управління мінімалізується. Це не лише свято, але й своєрідний іспит на організаційну та управлінську зрілість.

«Сьогодні в Академії наш день. Ніхто з нас, ніхто з тих, хто тут навчався ранішеніколи подібного не організовував і не проводив. І, гадаю, не помилюся, що День курсанта на такому рівні святкується вперше не лише в нашій Академії, але й в Україні. – говорить учасник АТО, кавалер ордену «За мужність» старший сержант В. Швед –Це свято – це велика повага до нас – курсантів. Адже всі ми стали на цей жертовний і тернистий шлях навчання на офіцера нової української армії під час війни. Тому це свято – це повага до нашого вибору, який ми зробили у такий непростий час. День курсанта – це такожі велика довіра до нас. Я переконаний, що керівництво Академії розраховує на наше виховання і наші організаторські здібності. Та сподівається, що ми здатні забезпечити проведенняусіх заходів, яке сьогодні заплановані», – цитує В. Шведу прес-служба Академії.

Іспит юнаки та дівчата з НАСВ склали на відмінно і гідно презентували навчальний заклад для гостей та друзів. Для запрошених вони підготували змістовну культурну програму у якій було все, що насправді цікаво і драйвово: рукопашний бій, виступ підрозділу із демонстрацією бойових спроможностей курсантів-піхотинців, лицарські бої, пісенні караоке-конкурси тощо. Було передбачено частування та барбекю. А ще, футбольна команда НАСВ провела товариський матч із «молодіжкою» ФК «Карпати». Завершився День Курсаната великим галаконцертом участь у якому взяли рок-гурти «Штурм» та Navigator, співачки Софія Федина та Наталка Самсонова, виконавці Богдан Ковальчин із проекту «Пісні війни» та Віктор Винник, а також студія «Магарич», Сергій Притула і «Вар’яти-шоу». Спеціально на курсантське свято до Львова запрошено гурт «Друже музико» із міста Одеса та Олег Скрипка із гуртом «ВВ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *