ОСТАННІ НОВИНИ

Казка Садового про «сміттєву» блокаду дала тріщину

|

З 229 листів-відмов міському голові Львова Андрію Садовому у прийомі львівського сміття, лише 6% стосуються супротиву місцевих активістів. Про це повідомив активіст Михайло Катрук на своїй сторінці у Facebook.

Основна причина більшості відмов (40%) – це переповнення існуючих сміттєзвалищ, а відтак фізична неможливість приймати ТПВ зі Львова. Крім того, 24% відмов стосуються відсутності полігону для прийому ТПВ, а ще 24% – технічна неможливість приймати сміття.

Лише у 6% причиною відмови міському голові Львова є супротив громади, 5% органів місцевого самоврядування відписали, що не в праві приймати відповідні рішення, а 1% мали інші різні причини.

Як вдалося з’ясувати під час аналізу усіх листів-відмов, часто Львову у захороненні сміття відмовляли через постійні несанкціоновані скиди відходів на території різних областей України. До прикладу, з цієї причини декілька разів Садовому відмовляли в Тернопільській області. У місті Ланівці на міському сміттєзвалищі навіть зафіксували незаконний скид львівського сміття на площі 300 кв.м, через що міська рада прийняла рішення заборонити завезення ТПВ зі Львова на територію сміттєзвалища.

Ще однією причиною відмов міському голові Львова є відсутність діалогу з місцевими громадами. Курйозний показовий випадок стався із Гощанською селищною радою, коли мер Львова скерував туди листа з проханням допомогти із вивезенням ТПВ і вказав неправильне ім’я селищного голови.

Недостатня поінформованість населення і непрозорість у вирішенні «сміттєвого» питання стали причиною відмови Сумщини від львівського сміття.

 

На Черкащині також сказали «ні» відходам зі Львова через постійні «сюрпризи» у лісопосадках і небажання міської влади Львова прояснити цю ситуацію.

Час від часу різні полігони України відмовлялися брати собі львівське сміття через жахливий стан цих сміттєзвалищ. Неодноразово органи місцевого самоврядування писали у листах-відповідях Андрію Садовому про проблеми на полігонах, після вирішення яких вони радо почнуть приймати львівський непотріб.

Детальніше з усіма листами-відповідями міському голові Львова щодо прийому ТПВ зі Львова можна ознайомитися тут.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *