ОСТАННІ НОВИНИ

У 205-ти населених пунктах України є сказ

|

У поточному році за бюджетні кошти через систему електронних закупівель Prozorro  закуплено 3,5 млн доз антирабічної вакцини від сказу. На сьогодні фактично поставлено в регіони понад 1 млн доз, – повідомив Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук.

«Станом на квітень 2017 року в Україні проведено більше мільйона щеплень домашніх тварин проти сказу», – зазначив Перший заступник.

За його словами, станом на 1 червня в Україні зареєстровано 431 неблагополучний пункт щодо сказу (за аналогічний період 2016 року – 422). Станом на 1 червня 607 населених пунктів оздоровлено, 205 залишаються неблагополучними.

Нагадаємо, що з метою виконання програми боротьби зі сказом на території України у 2017 році підписані угоди з компетентними органами Польщі та Угорщини, які сприяють обмеженню поширення вірусу сказу на території України та захисту території ЄС від його проникнення. Разом з цим реалізація зазначеної Угоди дозволить створити на території України буферну зону щодо сказу в областях, що межують з країнами ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *