ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС ще на рік продовжив санкції проти Криму

|

Рада Євросоюзу продовжила на рік санкції, введені в 2014 році щодо Криму і Севастополя після їхньої анексії Росією. Обмеження будуть діяти щонайменше до 23 червня 2018 року. Про це повідомляє ВВС Україна з посиланням на офіційне повідомлення Ради ЄС.

Раніше ЄС продовжив санкції проти Криму 17 червня минулого року. Термін їхньої дії повинен був закінчитися 23 червня 2017 року.

Продовження санкцій означає, що країнам Євросоюзу ще на рік заборонений імпорт товарів з Криму, будь-які інвестиції в економіку півострова, а також експорт до Криму окремих видів товарів і послуг, зокрема організацію туристичних турів.

Росія приєднала Крим і Севастополь у березні 2014 року. Формальним приводом для цього став референдум, на якому, за даними Москви, за це висловилися більшість жителів півострова.

Практично жодна з країн, які входять до ООН, не визнає підсумки цього референдуму. Захід наполягає, що анексія Криму порушує основоположні принципи міжнародного права.

У зв’язку з цим були введені обмежені санкції як проти Росії, так і проти півострова.

Зараз у Раді ЄС нагадали, що Євросоюз продовжує засуджувати незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і лишається відданим політиці невизнання анексії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *