ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати хочуть впровадити у місті систему сортування сміття

|

Уже на наступному засіданні сесії Львівської міської ради, 29 червня, депутати можуть проголосувати концепцію про сортування сміття у Львові. Про це повідомила голова екологічної комісії ЛМР Ірина Оршак в ефірі «Першого Західного».

Зокрема, депутат наголосила, що ще в січні пропонувала запровадити у Львові систему сортування  сміття  – на суху і мокру фракції, що вже б зараз зменшило проблему із відходами.

«Зараз потужний «аромат» у Львові дає саме органіка, яка розкладається. Якби ще взимку взяли мою пропозицію до уваги, коли сміття активніше вивозилося, то можна було б вже від зими забирати з міста передусім мокру фракцію, захоронювати її на полігонах, де є така можливість. Водночас суху фракцію можна було б сортувати, пресувати, здавати на переробку. Але тоді мені відповіли: «Ми не маємо інвестора, тому не можемо визначати, як сортувати сміття»», – розповіла депутат, передає прес-служба «Народного контролю».

Тепер Ірина Оршак підготувала та подала в секретаріат ради проект ухвали «Про затвердження концепції сортування твердих побутових відходів у м. Львів», яка передбачає розділення ТПВ на суху і мокру фракції та небезпечні для довкілля відходи – батарейки, електричні лампочки із вмістом ртуті та ін.

«Зараз документ проходить стадію візування в профільних управліннях і комісіях. Можливо, будуть якісь зауваження, доповнення – це нормально. Але сподіваюся, що проект ухвали винесуть на голосування сесії 29 червня», – наголосила Ірина Оршак.

Фото: YouTube

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *