ОСТАННІ НОВИНИ

Суркіс продає акції «Львівобленерго», щоб закрити борги «Динамо»?

|

Український бізнесмен, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс вимушений продати обленерго, щоб закрити борги «Динамо». Мова йде, зокрема, про «Тернопільобленерго», «Прикарпаттяобленерго» і «Львівобленерго». Поки Суркіс не готовий продавати акції «Запоріжжяобленерго». Про це повідомляють джерела в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, передає «Комсомольська правда в Україні».

За словами одного з джерел, Суркіс продає пакети акцій людині, близькій до Адміністрації президента України. Причина такого рішення Суркіса – втрата значних грошових коштів під час націоналізації «Приватбанку».

«Продаючи акції у всіх обленерго, крім Запорізької, Суркіс отримує гарантії повернення втрачених у «Приватбанку» грошей», – говорить джерело, не повідомляючи інших подробиць цієї угоди.

Непрямим підтвердженням його слів є рішення Окружного адміністративного суду Києва від 17 травня, яким судді зобов’язали «ПриватБанк» повернути особисто сім’ї Суркісів 1,048 млрд грн, $266,2 тис. і 8 тис. євро, списаних під час проведеної процедури bail-in в процесі націоналізації «Приватбанку».

Раніше українські ЗМІ вже повідомляли, що в результаті націоналізації «Приватбанку» сім’я Суркісів втратила більше 248,6 млн доларів і 574 тис. євро в кіпрському філії банку, як юридичні особи, а також більш 1,04 млрд грн в Україні – як фізичні особи.

Фото: Чемпіон

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *