ОСТАННІ НОВИНИ

Зі львівських супермаркетів вилучили майже 90 кг небезпечної для життя риби

|

У супермаркетах Львова вилучили 89 кг небезпечної риби. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

За фактами реалізації в торговельній мережі м.Львова (супермаркети «Арсен» ТОВ «Альянс Маркет») небезпечної рибної продукції виробництва ФОП Меркулова А.В. (м.Світловодськ Кіровоградської області), з якою пов’язані випадки захворювання ботулізмом у м.Києві, спеціалістами Управління Держпродспоживслужби в м.Львові вилучені з реалізації 89 кг рибних продуктів (рибна стружка в’яленого судака, рибна паличка «Лосось», рибна паличка «Краківська», в’ялений судак, плоскирка, карась в’ялений, густера). Рибна продукція повернута постачальнику.

З метою недопущення епідемічних ускладнень в області, які пов’язані з споживанням небезпечних в епідемічному відношенні харчових продуктів, населенню необхідно пам’ятати про заборону купувати в місцях стихійної торгівлі та на агропродовольчих ринках м’ясних та рибних продуктів домашнього виготовлення, в т.ч. герметично закритих в банки.

Не слід купувати та споживати м’ясні та рибні продукти невідомого походження, в першу чергу в місцях стихійної торгівлі, які реалізуються невідомими особами з порушеннями: без відповідних товаросупровідних документів, з землі, без дотримання належних температурних умов.

Раніше ми повідомляли, що українців косить ботулізм, вакцини від недуга в державі немає.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *