ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка та Садовий бовтаються всередині рейтингу найбільш відповідальних керівників регіонів та великих міст

|

Голова Львівської ОДА Олег Синютка та міський голова Львова Андрій Садовий не потрапили ні до списку лідерів, ні до списку аутсайдерів найбільш відповідальних керівників областей та міських голів обласних центрів. Такими є результати дослідження аналітиків «Слова і Діла», які підрахували, скільки своїх обіцянок виконують керівники облдержадміністрацій і мери обласних центрів України.

Згідно підрахунків, голова Львівської ОДА Олег Синютка, який почав виконувати свої обов’язки наприкінці грудня 2014-го року, виконав лише 39% своїх обіцянок. Міський голова Львова Андрій Садовий, який втретє став мером у листопаді 2015-го, – 43%.

За даними аналітиків «Слова і Діла», п’ятірку очільників ОДА, які дотримуються значної частини своїх обіцянок, очолює голова Дніпропетровської області Валентин Резніченко, який за два з гаком роки на своїй посаді виконав 67% обіцянок.

Упритул до нього йдуть голови Черкаської і Сумської областей Юрій Ткаченко і Микола Клочко, які дотримали 65% і 61% своїх обіцянок відповідно.

Замикають п’ятірку відповідальних керівників ОДА голови Закарпатської і Одеської областей Геннадій Москаль і Максим Степанов: за час на посаді вони виконали 55% і 50% обіцянок.

Щодо аутсайдерів рейтингу відповідальності керманичів обладміністрацій потрібно зазначити, що велика їх частина обійняла посади відносно недавно – в першій і другій половині 2016 року.

Безумовним лідером серед них є голова Київської ОДА Олександр Горган з 0% виконаних обіцянок із жовтня 2016 року. Трохи краще справи з відповідальністю у голів Житомирської та Хмельницької областей Ігоря Гундича і Олександра Корнійчука – з моменту свого призначення вони виконали 10% і 17% обіцянок відповідно.

Замикають п’ятірку аутсайдерів очільники Рівненської і Луганської ОДА Олексій Муляренко і Юрій Гарбуз, які виконали по 20 і 25% обіцянок.

Серед мерів найвідповідальнішим на сьогодні є міський голова Тернополя Сергій Надал, який дотримав 62% своїх обіцянок. Друге місце по виконаних обіцянках тримає мер Херсона Володимир Миколаєнко – його рейтинг відповідальності становить 53%.

Найбільш безвідповідальні мери України зараз в Ужгороді, Черкасах, Запоріжжі, Івано-Франківську і Кропивницькому: рівень відповідальності міських голів цих міст коливається між 11% у Богдана Андріїва і 21% у Андрія Райковича.

Фото: «Слово і Діло»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *