ОСТАННІ НОВИНИ

У крипті собору Святого Юра перепоховали прах лікаря Андрея Шептицького

|

У крипті собору Святого Юра перепоховали капсулу з прахом Остапа Селянського. Про це повідомляє Громадська рада «Святий Юр».

«31 травня 2017 року в Україну, тепер уже назавжди, повернувся ще один її вірний син – Остап Селянський (1898-1945). Християнин за духом і лікар за покликанням, патріот України, зрештою простий і порядний чоловік, який, попри важкі обставини тодішніх часів, усе своє життя присвятив служінню людям, а відтак й на служінню Богові. Зі своїми національно-християнськими переконаннями він не міг не стати січовим стрільцем і, маючи всього лише шістнадцять літ, пішов збройно захищати Вітчизну. Отримавши високі професійні знання та престижний і «дохідний» фах лікаря, він не ринувся нагромаджувати земні статки, але безвідмовно приходив на допомогу потребуючим, незважаючи на їхню бідність, мову чи віру. Зрештою, допомагаючи знедоленим та згорьованим у Дрездені, сповняючи дароване Господом покликання лікаря, загинув у часі бомбардування міста в 1945 році (доктор Селянський, рятуючи життя пацієнтові, відмовився переривати операцію і ховатись у бомбосховищі: промовистий приклад для третього тисячоліття!). А ще, мабуть, варто згадати, що Остап Селянський у міжвоєнній Галичині деякий час був лікарем Митрополита Андрея Шептицького і батьком відомої письменниці Віри Вовк (Селянської), яка нині мешкає в Бразилії», – мовиться у повідомленні.

За благословенням Архиєпископа та Митрополита Львівського Ігоря (Возьняка) у крипті Собору Святого Юра було перезахоронено капсулу із землею з братської могили, в якій спочили загиблі внаслідок  жорстокого бомбардування.

Чин панахиди здійснив настоятель Собору о. Роман Кравчик.

Перепоховання проведено з ініціативи доньки Остапа Селянського Віри Вовк та за сприяння Громадської ради «Святий Юр».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *