ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада готується підписати договір на 12 млн з фірмою, яка торгує не своєю землею?

|

Земельна ділянка біля Тернополя, де збираються протягом року  складувати львівське сміття за 12 мільйонів євро, годиться для такої діяльності, проте є неузгодженість щодо її власника. Про це повідомив керівник Держекоінспекції Тернопільщини Едуард Ференц, пише місцеве видання «Погляд».

Як відомо, нещодавно нженерна комісія погодила проект договору між «Львівспецкомунтрансом» та ТзОВ «Європейський екологічний альянс» із наданням 12,7 млн грн. для облаштування ділянки для тимчасового складування ТПВ у Тернопільській області.

За словами керівника екоінспекції області,  ця земельна ділянка насправді належить не сказаній фірмі, а Тернопільській міськраді.

«Згадана земельна ділянка на праві постійного користування належить Тернопільській міській раді, і з яких підстав Львівське КП укладає угоду з фірмою – ТзОВ «Європейський екологічний альянс», не до кінця зрозуміло. У 2009 році Тернопільською міською радою було розроблено робочий проект «Об’єкт тимчасового складування твердих побутових відходів з використанням технології пресування у тюки, вкриті герметичною оболонкою на території Миролюбівської сільської ради Тернопільського району». Даний проект отримав позитивний висновок Державної екологічної експертизи. Дану ділянку, справді, можна використовувати під складування твердих побутових відходів – потрібно лише провести деякі підготовчі роботи», – пояснює Едуард Ференц.
«Водночас слід звернути увагу на те, що ці шість гектарів землі у 2009 році були зарезервовані для того, аби видаляти тверді побутові відходи з Тернополя, коли у місті виникла сміттєва криза. Наразі Тернопільська міська рада цілком могла б складувати сміття на полігоні у Миролюбівці, однак натомість вивозить відходи на Малашівецьке сміттєзвалище. Насправді, це є порушенням, позаяк Малашівецьке сміттєзвалище мало право функціонувати до 1998 року. З того ж часу воно вважається не санкціонованим і не дозволеним місцем, куди відходи вивозити заборонено», – зазначає начальник обласної Держекоінспекції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *