ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині через врізку у нафтопроводі стався витік нафти: забруднено грунти і водойму

|

Учора, 29 травня, у Турківському районі стався витік нафтопродуктів через незаконні врізки. Про це Львівському портаул повідомили у прес-службі Держекоінспекції Львівщини.

Так, спеціалістами Держекоінспекції здійснено виїзд в с. Бориня Турківського району, де був виявлений вихід нафтопродуктів (дизельне паливо) ЛВДС–1К ДП «Прикарпатзахідтранс». Причиною виходу нафтопродуктів стала розгерметизація від кримінальної врізки зловмисників у діючий продуктопровід. Перекачка дизельного палива по продуктопроводу зупинена, аварійно-відновлювальні формування філії приступили до ліквідації забруднення.

У ході обстеження місця події виявлено, що причиною виходу нафтопродуктів стала розгерметизація від кримінальної врізки зловмисників у діючий продуктопровід. Візуально спостерігається забруднення ґрунту загальною площею 3122м2. Також є забруднення водних об’єктів, зокрема через потік без назви нафтопродукти потрапили в річку Яблоньку (притока р. Стрий, басейн р. Дністер). Аварійно-відновлювальні формування ЛВДС–1К ДП «Прикарпатзахідтранс» проводять ліквідаційні роботи.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відібрані проби ґрунту та води на визначення вмісту вуглеводнів неполярних.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *