ОСТАННІ НОВИНИ

Якої погоди українцям чекати влітку?

|

Синоптики кажуть, що влітку варто очікувати раптових потеплінь та різких похолодань, повідомляє Сегодня.ua.

Довгоочікуване тепло прийде точно за календарем – 1 червня, обіцяють синоптики. Причому, за прогнозами метеосайтів, спека під +30 і вище триватиме три тижні і спаде лише після 20 червня. В цілому літо буде «середньостатистичним», без особливої спеки, та й дощів пройде більш ніж достатньо. Але, як і рік тому, варто очікувати раптових потеплінь і різких похолодань.

За словами заступника начальника Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка, перший місяць літа виявиться близьким до норми як за температурою, так і за опадами. Вдень повітря прогріється до +30, вночі буде прохолодніше, до +15 і нижче, особливо в першій декаді.

З ним згоден і народний синоптик Леонід Горбань, який розрахував, коли не варто виходити з дому без парасольки. Вона може стати в нагоді в період з 2 по 5 червня, залежно від регіону, а також 15-17-го і 25-26-го. До речі, 15-17-го Горбань обіцяє найсильніші зливи місяці, в ці дні може випасти до 20 мм опадів.

За прогнозами Прокопенка, «маківка літа» виявиться спекотною (температура підніметься до +32), але зі зливами.

«Після опадів, зазвичай, холоднішає, але ненадовго, оскільки це все ж липень.  На Одещині та в інших південних регіонах в середині літа очікуються сильні бурі з градом», – сказава Прокопенко.

А Горбань обіцяє нам середньодобову температуру в липні + 20-25, тобто вночі на 5-7 градусів холодніше «середнього», а днем – тепліше.

«Розійтися жарі не дозволять сильні дощі, яких в липні очікується шість: два – в першій декаді, і чотири – в період з 15-го по 30-те. Причому з 15-го по 20-те можливі сильні бурі і град», – вважає народний синоптик.

Прокопенко каже, що серпень буде прохолодним, з опадами нижче норми.

«Згоден, але невеликі дощі пройдуть часто, всього за місяць очікується 8-10 «мокрих» днів: з 2-го по 4-те, 9-10-го, причому з бурею, 15-17-го, теж з бурею і градом, і з 26-го по 30-те, звідси й регулярні температурні «гойдалки»: після дощу холоднішатиме ночами до 12-15 градусів, а вдень середньодобова температура буде +18-24», – деталізував Гробань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *