ОСТАННІ НОВИНИ

Під час перетину рейсовим автобусом польського кордону спрацювала система радіаційного контролю

|

Учора, 24 травня, на відділі прикордонної служби «Краковець» на виїзді з території України під час огляду речей пасажирів рейсового автобуса було виявлено чотири пристрої ззовні схожих на авіаційні годинники з підвищеним рівнем радіації. Про це повідомили у прес-службі департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Як зазначається у повідомленні департаменту, 24 травня близько 19:00 год. надійшло повідомлення, що на відділі прикордонної служби «Краковець» на виїзді з території України спрацювала система виявлення підвищеного рівня радіації під час в’їзду на територію пункту пропуску рейсового автобусу «Кам’янець-Подільський – Львів – Прага». При детальному огляді пасажирів та їх речей в громадянина України, 1987 року народження, було виявлено чотири пристрої ззовні схожих на авіаційні годинники.  Годинники вилучено, власник затриманий.  Проводиться дослідча перевірка.

Незаконне перевезення через українсько-польський кордон радіоактивних матеріалів вдалося попередити.

«Під час оформлення рейсового автобусу, що слідував з України до Чехії, спрацював комплекс радіаційного контролю. Прикордонники детально оглянули транспортний засіб, у тому числі з використанням радіометричних приладів, і знайшли сумку у багажному відсіку автобуса, радіоактивне випромінювання вмісту якої у 27 разів перевищувало допустиму норму. В середині сумки, яка належала одному із пасажирів, громадянину України 1987 р.н., було знайдено 4 вироби, зовні схожі на прибори з панелі управління літака. Прикордонники негайно проінформували представників Нацполіції, служби безпеки та Міністерства надзвичайних ситуацій України, зазначені предмети було поміщено в окреме приміщення.

В подальшому виявлені вироби будуть передані представникам спеціалізованої організації по роботі з матеріалами так званого «неядерного» циклу», – зазначили у ДПСУ.

Фото: ДПСУ

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *