ОСТАННІ НОВИНИ

Україна вводить антидемпінгове мито на російський шоколад

|

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про застосування на 5 років антидемпінгового мита щодо шоколадних виробів з Росії. Про це йдеться на офіційному сайті газети «Урядовий кур’єр».

Зазначається, що комісія розглянула подані Мінекономрозвитку матеріали про результати антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деяких видів шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням з Російської Федерації.

Відтак, зробила позитивний висновок щодо наявності в період розслідування (2015 рік) демпінгового імпорту в Україну деяких видів шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням з Російської Федерації.

Комісія також виявила наявність істотної шкоди, заподіяної національному товаровиробнику, протягом періоду дослідження (2013—2015 роки), зокрема скоротилися обсяги виробництва (на 7,63 %), зменшилися обсяги продажу на внутрішньому ринку України (на 20,85 %), відбулося значне погіршення фінансових результатів від продажу товару на внутрішньому ринку України (на 63,36 %), зменшилася рентабельність реалізації продукції на внутрішньому ринку (на 26,42 %), скоротилося використання виробничих потужностей (на 6,07 %), зросли залишки на складах (на 23,77 %), відбулося скорочення кількості працюючих, задіяних у виробництві товару (на 11,06 %).

У зв’язку з цим було установлено, що протягом періоду дослідження (2013—2015 роки) демпінговий імпорт в Україну деяких видів шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням з Російської Федерації здійснювався за цінами, які були нижчими за ціни національного товаровиробника та перешкоджали значному зростанню цін на подібний товар.

Крім того, існує причинно-наслідковий зв’язок між демпінговим імпортом в Україну деяких видів шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням з Російської Федерації та істотною шкодою, заподіяною національному товаровиробнику.

У підсумку ставка антидемпінгового мита складе 31,33%. Рішення комісії набуде чинності через 30 днів після опублікування цього повідомлення.

Джерело: 24 канал

Фото: www.rbc.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *