ОСТАННІ НОВИНИ

На місці закинутого заводу у Львові починають будувати ІТ-парк

|

У Львові на території колишнього заводу «Львівприлад» незабаром розпочнуть будувати інноваційний парк, де розмістяться декілька компаній. Що працюють у сфері технологій. Про це сьогодні, 17 травня, під час прес-конференції повідомили ініціатори цього проекту.

Так, інноваційний парк LvivTech.City передбачає три будівлі, де розміщуватимуться офіси та представництва компаній, що працюють у сфері інноваційних технологій, а також інша інфраструктура для комфортного існування працівників та мешканців прилеглих вулиць. Зокрема ,мова йде про банки, кафетерії, зони житла, конференц-зали та зелені зони для відпочинку.

Інноваційний парк буде розташовуватися на ділянці 1, 77 га між вулицями Сахарова та Стрийською. Парк дозволить створити нові робочі місця (близько 3 тисяч) та відкриє територію колишнього заводу для громади.

Загаальна площа частини парку складатиме понад 40 кв.м. Як зазначають інвестори, проект реалізують за стандартами «зеленого» будівництва LEED – добровільної сертифікації, що передбачає ефективність використання ресурсів, застосування екологічних матеріалів і високу якість внутрішніх приміщень.

Потенційні резиденти цього парку – високотехнологічні компанії, хай-тек-підприємці та стартами, R&D-центри, інкубатори й акселератори, освітні ініціативи у сферах технологій і дизайну тощо.

«З наступного тижня розпочинаються підготовчі роботи до будівництва першої будівлі. Там буде підземна парковка, на першому поверсі – конференц-зал на 350 людей і кафе. Також близько 10 тис. кв. м, в яких ми передбачаємо створення інфраструктури для роботи нових технологічних компаній. Це можуть компанії ,які працюють з ІТ, у мікробіології – все, що стосується інновацій та науки буде мати пріоритет». – повідомив директор інвестора – ТОВ «Львів СтандартБуд» Олег Засадний

Загаломи реалізація проекту триватиме близько 4 років. Першу чергу планують завершити у другому півріччі 2018 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *