ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян кличуть на парад вишиванок

|

«Вишиванка – наш генетичний код». Під таким гаслом у четвер, 18 травня, до Всеукраїнського Дня вишиванки, у Львові з ініціативи студентської молоді відбудеться парад вишиванок.  Про це інформують у прес-службі Львівської міськради.

Громадські організації, львів’ян та гостей міста запрошують одягнути вишиванку і долучитись до святкової ходи, яка о 12.00 вирушить з центру міста до Личаківського кладовища. Там вшанують пам’ять Героїв України.

«Історична пам’ять – це те, що об’єднує суспільство, а вишиванка – традиція, яку треба берегти. Це наше з Вами обличчя. Тому запрошуємо усіх бути свідомими та долучитися до параду вишиванок. Дуже важливо, аби приходили не лише студенти, а також літні люди, які  особливо пишаються своїми колекціями вишиванок, що передаються з покоління в покоління», – розповідає Юлія Сапацінська, співорганізатор заходу.

Парад вишиванок у Львові проводять з метою популяризації національного одягу, шанування українських народних звичаїв та поширення  культурних традицій в Україні й в усьому світі. За словами студентського мера Руслана Сагановського, очікують, що до святкової ходи долучиться понад 1000 студентів Львова. На Личаківському кладовищі до могил учасників АТО учасники прикріплять вишивані стрічки, а також спільно з духовенством помоляться за бійців. Завершать захід спільним виконанням національного Гімну України.

Парад вишиванок пройде за маршрутом: пл. Ринок – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. І. Франка – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечнікова (центральний вхід на Личаківське кладовище). За маршрутом параду ситуативно перекриють рух транспорту, тому, щоб не створювати заторів, водіїв просять у зазначений час оминати вулиці, якими йтиме парад. Також водіїв просять не паркувати автомобілі вздовж вулиць, які зазначені у маршруті, аби не створювати незручностей та перешкод.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *