ОСТАННІ НОВИНИ

Фірма Антонова завершить реконструкцію перинатального центру у Львові за 82 мільйони

|

Управління капітального будівництва ЛОДА замовило ТОВ «Будівельна компанія «Прогрестехбуд» роботи з реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру на вул. Дж. Вашингтона, 6 у Львові за 82,53 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель «Prozorro», пишуть «Наші гроші».

Підрядник розпочне роботи у травні 2017 року і, згідно з договором, планує закрити проект вже у 2018 році.

Йдеться про реконструкцію корпусів А-2, А-3, Б-3, теплових мереж та влаштування дренажу. Графік виконання робіт включає загальнобудівельні роботи, облаштування систем опалення, водопроводу, вентиляції, пусконалагоджувальні роботи тощо. Фінансування проекту робіт загальною вартістю 82,53 млн грн розписане на 12 місяців.

Участь в аукціоні взяли три фірми: ТОВ «СВ “Факторіал”», ТОВ «Вінницька будівельна компанія» та переможець ТОВ «БК “Прогрестехбуд». Учасники зберігали первинні пропозиції упродовж усіх етапів аукціону та не торгувались. Різниця між пропозиціями становила 0,3-0,4%.

ТОВ «БК “Прогрестехбуд» зареєстроване на ТОВ «ЖБК «Ваш дім» Віталія Антонова.

Довідка про конкурентів, які програли: Кінцевими бенефіціарами ТОВ «Вінницька будівельна компанія» через ТОВ «Компанія з управління активами “Актив”» є львів’яни Ігор Таранський, Анатолій Гурський, Іван Коцьо і Богдан Куспісь. За адресою реєстрації фірми, вул. Залізнична, 13 у Вінниці, раніше юридично знаходилась нині припинена вінницька «дочка» концерну «Галнафтогаз» Віталія Антонова («ОККО»). Власниками київського ТОВ «СВ “Факторіал”» є Роман Ремньов та уродженець Сумської області нині прописаний у Києві Сергій Двойних.

Загальна кошторисна вартість реконструкції перинатального центру у 2013 році була затверджена у розмірі 99,7 млн грн. У серпні 2015 року Кабмін збільшив її до 171 млн грн.

Однак, станом на сьогодні, на реконструкцію перинатального центру у Львові за попередньо укладеними договорами реально виділено понад 59,9 млн грн.

Першим підрядником з реконструкції було ПАТ«Аеробуд», яке контролюється офшорними компаніями, близькими до одного з лідерів групи «Приват» Геннадія Боголюбова. З цією фірмою у 2013 році підписали договір на 70,51 млн грн. Проте у 2014 році через брак коштів реконструкцію призупинили.

А вже у вересні 2015 управління капітального будівництва ЛОДА підписало з ПАТ «Аеробуд» ще одну угоду на реконструкцію вартістю 122,72 млн грн. В рамках виконання цього контракту управління перерахувало підряднику авансовий платіж у розмірі 12,55 млн грн.

Оскільки фірма порушувала терміни виконання робіт, управління ініціювало розірвання договору. Сьогодні заступник прокурора Львівської області у інтересах управління капбудівництва ЛОДА намагається стягнути з фірми-підрядника неосвоєні кошти за зірваним договором у судовому порядку.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *