ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам пророкують спалах інфекцій від підігрітого сонцем сміття

|

У Львові проведуть позачергову дератизацію у зв’язку із потеплінням та сміттєвою ситуацією, проте у місті все одно є ризик спалаху інфекцій.  Про це сьогодні. 15 травня, повідомив керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

За словами посадовця,  сьогодні захворюваність на кишкову інфекцію у Львові не перевищує захворюваність у порівняні з аналогічним періодом минулих років.

«Але та ситуація, яка склалася із вивезенням ТПВ і підняттям температури повітря загрожує виникнення спалаху кишкових інфекцій. Основним переносником збудників стають щури та мухи. Якщо із щурами у нас є засоби боротьби, то з мухами активних дій ми вжити не можемо. Тому ті мухи, які можуть отримати збудник на майданчику, вони потім пересуваються і можуть опинитися на нашій кухні, на інших об’єктах.  Ризик спалаху кишкових інфекцій у Львові зростає. Ми наближаємося до ситуації, коли місто потребуватиме введення стану підвищеної готовності, а, можливо, і введення надзвичайного стану», – вважає В. Зуб.

Водночас представники Держпромспоживслужби у Львові повідомили, що також зростає ризик спалаху, туберкульозу, холери, орнітозу тощо.  До відомства надходить багато скарг мешканців Львова щодо санітарної ситуації у місті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *