ОСТАННІ НОВИНИ

«Громада в дії». У віддаленому мікрорайоні Львова з’явився майданчик із вуличними тренажерами

|

Перша мікрогромада проекту «Громади в дії» успішно та святково презентувала результати своєї командної роботи. Впродовж року мешканці цієї території зуміли познайомитися та активізуватися заради створення і реалізації важливого проекту – встановлення вуличних тренажерів на вулиці Біберовича, 9, інформують у прес-службі міськради Львова.

«Нам надзвичайно важливо, що на відкриття майданчика прийшли люди, які справді турбуються про майбутнє свого мікрорайону. Приємно усвідомлювати, що наше місто розвивається завдяки небайдужості мешканців. Мікрогромада «Кам’янка» стала певною мірою феноменом, адже її ідентифікація пройшла декілька етапів. Та головне, що сьогодні мешканці готові спілкуватися між собою та досягати нових висот. Зараз кожен розуміє, що зробити майданчик для дозвілля біля дому – це можливо, і не потрібно чекати на когось. Команда Інституту міста, команда проекту «Громади в дії» відчуває гордість, що долучається до творення чогось великого. Також ми вдячні програмі ЄС, яка підтримала такий масштабний та важливий для нашого міста проект «Зміцнення громад заради сталого розвитку міста»», – розповіла керівник проекту «Громади в дії» Анастасія Лепуга.

За словами Марти Гладкої, координатора мікрогромади «Кам’янка», майже два роки тривала робота з громадою Кам’янки для творення спільного проекту.

«Так, за першочерговими дослідженнями, ми не виділяли цю територію, як окрему мікрогромаду. Та все ж, на зустрічі нашого проекту почали приходити активісти, які заявили про готовність щось робити саме в мікрогромаді «Кам’янка». Тому, це надзвичайний приклад дійсно свідомої ідентифікації мешканців. Вже пізніше, на зустрічах з мешканцями мікрогромади «Кам’янка», ми визначали головні проблеми та потреби, говорили про можливості покращення благоустрою територій мікрогромади. Учасники зустрічей неодноразово наголошували, що в мікрогромаді майже немає майданчиків, де можна займатися спортом. Тому було погоджено проект по створенню такого простору, який стане важливим елементом дозвілля молоді, і не тільки. Спільні зусилля та активна участь мешканців в процесі дофінансування цього проекту дозволили реалізувати задумане в повній мірі», – розповіла Марта Гладка.

На відкритті тренажерного майданчика були присутні і активісти громади, зокрема, Юлія Єфімова, яка подякувала усім мешканцям, які долучилися до проекту.

«Без підтримки серед мешканців, без фінансової допомоги, ми б не змогли реалізувати всі наші плани. Дуже тішить думка, що тепер на Кам’янці буде свій власний майданчик з тренажерами. Я радію, що зміни є. І головне, що ці зміни ми самостійно робимо. Впевнена, ми будемо й надалі розвивати свою мікрогромаду та впливати на її благоустрій», – наголосила Юлія Єфімова.

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *