ОСТАННІ НОВИНИ

Від п’ятниці львівські трамваї не будуть їздити до вокзалу

|

У п’ятницю, 12 травня, у Львові на декілька місяців на ремонт закривають колію на вулиці Чернівецькій. Про це сьогодні, 10 травня, під час брифінгу повідомив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, передає кореспондент львівського порталу.

За словами посадовця, ремонт триватиме декілька місяців.

«Ми перекриваємо частину вулицю Чернівецьку: ремонт відбудеться на колії. В ході ремонту, що буде тривати від 4 до 5 місяців, ми проведемо повну заміну контактної мережі, колії, трамвайних плит. Що стосується кільця розвороту трамваїв, то ми цього робити не будемо, бо зараз розробляється проект реконструкції усієї площі Двірцевої. Передбачається, що сама посадка-висадка пасажирі буде відбуватися ближче до самого вокзалу», – повідомив О. береза.

За його словами, орієнтовна вартість ремонту колії – 2, 5 млн євро.

«Частково ми вже профінансували, ще будемо коригувати роботи. Фінансування відбувається за кошти ЄБРР та бюджету міста Львова. Компанія-виконавець – «Онур», – уточнив він.

Водночас, як повідомив начальник відділу із зв’язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар, на час ремонту частина львівських трамваїв їздитиму до Приміського вокзалу.

«Трамваї №6, №9, №1 у зв’язку з роботами змінять маршрут: він скоротиться на дві зупинки. На час ремонту не буде зупинки «Вулиця Чернівецька» і зупинки «Вокзал». Ці трамваї курсуватимуть до зупинки «Приміський вокзал», біля трамвайного депо розвертатимуться. Жодного скорочення у цих маршрутах не передбачається. Єдине, що маршрут №11, де курсує один вагон, на час ремонту курсувати не буде», – розповів він.

За словами О. Берези, обмеження щодо руху інших видів транспорту не буде.

«Частково буде використовуватися сама вулиця Чернівецька, половина однієї смуги для технологічних потреб транспорту», – додав посадовець.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *