ОСТАННІ НОВИНИ

Розенко запевняє, що найближчими роками пенсійний вік не підвищуватимуть

|

«Передбачається подальша співпраця з МВФ і проведення пенсійної реформи. Якою вона буде, в якому форматі – це результат діалогу з МВФ. Уряд розробляє свою концепцію та напрацьовує варіант пенсійної реформи, але в ньому ви точно не побачите підняття пенсійного віку. Підняття пенсійного віку в найближчі роки в Україні не буде», – заявив в інтерв’ю Обозревателю віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Думаю, що є різниця між тим, чого хоче МВФ, і тим, про що ми домовляємося з МВФ. Усе прописано в наших основоположних документах. Стаття в інтернет-виданні чи газеті, безумовно, може бути точкою зору групи експертів МВФ, але ми маємо офіційний документ, який називається «лист про наміри», де виписані основоположні принципи, за якими ми будемо працювати. В останньому підписаному документі немає жодної згадки про підняття пенсійного віку. Тому я б не казав про «або кінець співпраці з МВФ, або підвищення пенсійного віку». Так питання не стоїть», – пояснив урядовець.

«Ми на етапі дискусій. У Кабінеті міністрів також ідуть дуже непрості дискусії, у нас є різні думки, різні точки зору, різні позиції. І ми намагаємось вийти на якійсь єдиний компромісний проект. Тому говорити про конкретні пункти було б все-таки передчасно. Говорити можна про те, про що ми точно домовились. Зокрема, про 2 позиції: проведення осучаснення пенсій та скасування оподаткування або виплати неповної пенсії працюючим пенсіонерам. Оці два моменти є консолідованою позицією. Ці дві речі ми просто зобов’язані зробити, тому що осучаснення не відбувалося протягом 4 останніх років. І якщо людині, якій ми підіймаємо пенсію до прожиткового мінімуму, останні роки пішла якась індексація, то для людей, які вийшли на пенсію 5-10-15 років тому і мають пенсії трошки вищими за мінімальну, так званого осучаснення не відбувалося. Тому пенсійної реформи чекають, напевно, не стільки представники МВФ, скільки наші співгромадяни», – наголосив Павло Розенко.

Також урядовець запевнив: «Ми ніколи не підемо на друк коштів заради підняття пенсій. Уряд не буде друкувати фантики та не буде роздавати їх людям, щоб ослабити гривню й підняти ціни в України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *