ОСТАННІ НОВИНИ

Ми не будемо відзначати 9 травня за московським сценарієм, - Порошенко

|

Президент України Петро Порошенко заявляє, що українці є повноправними учасниками перемоги над нацизмом у Другій світовій, тому це свято є і буде, але Україна не відзначатиме його за московським сценарієм. Про це Глава держави сказав під час церемонії складання присяги військовими Президентського полку та 101 окремої бригади Генштабу Збройних Сил України, повідомляє Укрінформ.

“Ми, українці, є повноправними учасниками перемоги над нацизмом. Гіркі спогади про ті роки не полишають нас, дбайливо передаються з покоління у покоління. Свято це є і буде, але ми більше не станемо відзначати його за московським сценарієм”, – наголосив Президент.

Він зауважив, що, безумовно, війна мала планетарний характер, і, звичайно, народи колишнього Радянського Союзу воювали разом. Але при всьому цьому війна мала і свій окремий, український, вимір, який для нас, беззаперечно, – головний, – сказав Порошенко.

“Його не можна описати лише двома фарбами, чорною та білою, а інших в радянській та російській палітрі – неначе й нема”, – зазначив керівник держави.

Він наголосив, що як Президент України засвідчує найглибшу повагу і шану усім ветеранам Другої світової війни, учасникам українського визвольного руху, громадянам, які зазнали жахів нацистських переслідувань. І водночас як Верховний Головнокомандувач висловив вдячність українським військовослужбовцям за мужність у захисті країни від російської агресії.

Фото: Прес-служба Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *