ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО ворог поранив п'ятьох українських воїнів

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, п’ять українських військовослужбовців дістали поранення. Про це львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі.

Луганський напрямок

Найбільш інтенсивні бойові дії вчора розгорнулися в Кримському та на передових позиціях в Попаснянському районі. Противник 5 разів застосовував міномети, випустивши при цьому понад 30 мін. Також окупанти активно використовували легке озброєння. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Окрім цього, кілька ворожих обстрілів сталося в Станично-Луганському та Слов’яносербському районах. Як і раніше, здебільшого бойовики стріляють в темну пору доби.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко,Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 обстрілів з боку противника.

Донецький напрямок

Обстановка достатньо напружена по всьому фронту. Якщо протягом перших 19 годин вчорашньої доби противник відкривав вогонь тільки з легкого озброєння та БМП, то ввечері окупанти ввели в дію міномети. Окупанти застосовували важке озброєння на світлодарській дузі, під Горлівкою, в Авдіївці та Пісках. Саме обстріл в Пісках був найпотужнішим: він тривав понад 2 години, ворог випустив 30 мін, а також активно застосовував бронетехніку та легке озброєння.

В Авдіївці, як і раніше, окупанти відкривають вогонь одразу з кількох напрямків: вчора це були Спартак (південь) та Яковлівка (південний схід).

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Дещо загострилася обстановка у Мар’їнському районі. Вчора окупанти неодноразово застосовували бронетехніку, а також міномети на цих рубежах. Є влучання в житлові квартали. Зокрема, у Красногорівці пошкоджено вікна у міській лікарні, а також нежитловий приватний будинок. 1 жінку поранено.

У Волноваському районі (Новотроїьцке, Новогригорівка, Богданівка) протягом дня сталося кілька ворожих провокацій із застосовуванням стрілецької зброї.

На півдні ситуація, як і раніше, напружена. І вдень, і вночі бойовики активно порушують режим тиші, переважно із легкого озброєння. Між 16 та 20 годиною у Павлополі та Водяному відбулися мінометні обстріли, а у Гнутовому – артилерійський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *