ОСТАННІ НОВИНИ

У суботу Львовом пройде урочистий парад на честь Дня міста

|

З нагоди 761-річчя 6 травня центром Львова пройде святковий парад, у якому візьмуть участь близько 2 тис особи. Традиційно, парад розпочнеться з пл. А. Міцкевича о 14.00 год, пройде пр. Свободи, вул. П. Беринди, пл. Ринок, інформують у прес-службі міської ради Львова.

У святковій ході візьмуть участь Король Лев та Королева Констанція, колективи Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, оркестр «Сурми Галичини», народні колективи, дитяча студія «Горицвіт», шкільні колективи, дитячі театралізовані літературні герої, спортивні організації силових, олімпійських та екстремальних видів спорту, громадські організації та об’єднання, представники ДЮСШ, велосипедисти, стародавні лицарі в обладунках і Львівський історичний клуб Орден паладинів.

Як повідомили в управлінні культури Львівської міської ради, загалом буде до 2 тис учасників, а також до урочистої ходи долучилися львів’яни та гості міста. Також в ході братимуть участь учасники фестивалів духових оркестрів та мажореток «Королівський Лев».

На пл. Ринок львів’ян привітає Король Лев з Королевою Констанцією та міський голова Львова Андрій Садовий.

Міський голова дасть команду підняти штандарт міста над Ратушею. Під час підняття штандарту сурмачі традиційно виконають мелодію міста, яку написав спеціально до Дня міста композитор Юрій Ланюк.

Перед парадом буде Літургія в Соборі св Юра та урочистий сніданок на пл. Музейній з нагоди Дня міста Львова. А напередодні, 5 травня, відбудуться урочисті збори з нагоди Дня міста Львова, де буде вручено почесні відзнаки та нагороди.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *