ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін виділив 12 мільйонів на гасіння териконів Львівщини

|

Кабінет міністрів Україні виділив Львівській ОДА кошти в сумі 11 млн 882,5 тис гривень для здійснення першочергових невідкладних заходів, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайної ситуації на території Сокальського району Львівської області. Про це інформують у прес-службі Львівської ОДА.

Згідно із розпорядження голови Львівської облдержадміністрації «Про розподіл коштів резервного фонду державного бюджету», розпорядником третього рівня вищевказаних коштів визначено департамент паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської облдержадміністрації.

Так, департамент ПЕК та енергозбереження Львівської ОДА оголосив  процедуру закупівлі через систему Prozorro. Зважаючи на важливість якісного виконання заходів з гасіння терикону для забезпечення стабільної екологічної ситуації в регіоні та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій,  у департаменті закликають усі зацікавлені сторони долучатись до здійснення моніторингу та контролю за проведенням робіт.

Нагадаємо, на Львівщині спостерігається так зване «горіння терикону»: вогонь та дим – це зовнішні прояви хімічних процесів всередині відвалу породи, яка є відходами від збагачення вугілля. Породний відвал (терикон) загальною площею 882 тис. м² знаходиться поблизу с. Городище, с. Волсвин та м. Соснівка Сокальського району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *