ОСТАННІ НОВИНИ

Нині один працюючий українець утримує одного пенсіонера. Це найгірший показник в Європі, – Рева

|

«Ми передбачаємо поетапне запровадження класичної моделі пенсійної системи, яка складається з трьох рівнів: солідарного, обов’язкового накопичувального та добровільного накопичувального. Але, за будь яких обставин, принаймні 75% пенсії мають складати надходження від солідарного рівня пенсійного забезпечення», – заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба Кабміну.

За словами Міністра, на сьогодні актуальним етапом пенсійної реформи є саме стабілізація солідарної системи, тобто усунення дефіциту Пенсійного фонду, що є головною передумовою для впровадження наступних етапів реформи пенсійного забезпечення, а саме – накопичувальних рівнів пенсійної системи.

Він наголосив, що для цього в Україні є і відповідні ресурси, і розроблена відповідна концепція, яка передбачає перехід від популістичної зрівнялівки до справедливої мотивації громадян чесною працею заробляти власне достойне пенсійне забезпечення.

«Популістичний підхід деяких попередніх керівників призвів до тої ситуації, у якій держава опинилася сьогодні, – зрівнялівка у розмірах пенсійного забезпечення тих, хто чесно працював все життя, та тих, хто не пропрацював жодного дня, призвела до демотивації людей сплачувати внески у Пенсійний фонд, і, в результаті, до його дефіциту в розмірі понад 140 мільярдів гривень. Тому сьогодні у нас один працюючий утримує одного пенсіонера, – це найгірший показник в Європі – на 12 мільйонів пенсіонерів приходяться 12 мільйонів працюючих громадян, які сплачують внески. При цьому у нас є величезний масив людей, які працюють і не сплачують внески, а такого взагалі у жодній країні Європи немає!  Всього ж в Україні 26 мільйонів працездатного населення, – тобто у нас є величезний резерв для залучення платників внесків до Пенсійного фонду», – наголосив Андрій Рева.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *