ОСТАННІ НОВИНИ

Олександр Тодорчук: «Депутати і Президент на законодавчому рівні мають заборонити експлуатацію тварин в сфері розваг»

|

Громадський активіст, координатор руху за права тварин UAnimals Олександр Тодорчук про суботній мітинг проти використання тварин у цирку:

«У суботу я приїхав до парку Шевченка о десятій ранку. Працівник кавомашини ліниво протирав банки, жіночка в салатовій шляпі годувала голубів, а кілька дідусів слухали старенький радіоприймач та вели шахову гру. За дві години мав розпочатися Мітинг за цирк без тварин.

Дізнавшись про нашу акцію, власник приватного цирку вирішив влаштовувати в парку безкоштовні розваги. Відвідувачів у них не було, але брендовані кульки та банери привертали увагу поодиноких перехожих. Алеями ходили промоутери у футболках “Я за цирк з тваринами”. Пояснити свою позицію хлопці і дівчата не могли, але явно раділи легкому підробітку.

Поступово збиралися наші волонтери, ми поставили всіма правдами і не правдами знайдені колонки та перевірили звук. За півгодини до початку мітингу UAnimals біля пам’ятника Шевченку зібралося близько десятка активістів. Можливо, це і є всі ті мрійники, що хочуть зробити світ більш гуманним? Можливо, це всі готові у вихідний день їхати на мітинг, аби врятувати тварин від циркових знущань? Йшов час.

І раптом сталося неймовірне. З різних куточків парку Шевченка почали збиратися люди. Молоді й усміхнені, старенькі і все одного усміхнені вони прямували до пам’ятника. Поодинці, з друзями, родинами, дітьми і собаками. Вони несли саморобні плакати і транспаранти з закликами заборонити використання тварин в цирках. Площа перед червоним корпусом почала заповнюватися людьми, сотнями людей. В якийсь момент стало зрозуміло, що кількість учасників мітингу перевалила за тисячу. Ми хором скандували “Цирк без тварин!” і слухали виступи зірок, волонтерів, працівників циркової індустрії, зоозахисників і бійців АТО. Такі різні люди зібралися в цей день, аби попросити депутатів припинити знущання над тваринами. В якийсь момент до мікрофону вийшла дівчинка 9-років, яка ледь стримуючи сльози зізналася, що не може дивитися на виступи циркових тварин, бо розуміє, що за лаштунками їх б’ють. В цю суботу, 15 квітня в самому центрі Києва пройшов не просто багаточисельний Мітинг за цирк без тварин. В цей день стало зрозуміло, що у  світі ще є місце людяності.

Наступне слово за депутатами і Президентом, які на законодавчому рівні мають заборонити експлуатацію тварин в сфері розваг. Сподіваюсь, вони це зроблять. Бо українці показали, що гуманність і людяність для нас не пусті слова!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *