ОСТАННІ НОВИНИ

Вантажівки зі львівським сміттям по Україні супроводжують «Лексуси»

|

Сьогодні, 13 квітня, у Чистий четвер, поліцейські затримали автомобіль, наповнений львівським сміттям у полі між селами Башино і Симонів, Рівненська область. Водночас до Шумського відділення поліції у Тернопільскій області надійшло повідомлення від керівників міської ради про те, що на недіючому комбікормовому заводі на хуторі Михайлівка знайдено 100-120 тонн сміття. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції, передають Українські Новини.

О четвертій ранку працівники групи реагування патрульної поліції Гощанського відділення в полі між селами Башино та Симонів Рівненської області зупинили автомобіль “MAN”, наповнений львівським сміттям, а також автомобіль “Lexus”, який супроводжував вантаж.

“Правоохоронці зустріли непроханих гостей, коли ті намагалися незаконно вивантажити сміття біля кар’єру поблизу дитячого табору. 11 квітня майже в тому ж місці слідчо-оперативна група знайшла в трьох місцях побутові відходи, привезені, ймовірно, з Львівщини”, – сказано в повідомленні.

Помітивши поліцейських, автомобілі рушили в напрямку Острога, намагаючись уникнути зустрічі. Але втекти зловмисникам не вдалося.

Водій вантажівки, житель Сумської області, пояснив, що віз 30 кубометрів сміття зі Львова у Запоріжжя. Зараз правоохоронці з’ясовують усі обставини події. Автомобілі є на території Бугринської сільської ради.

За результатами наради, яку проводив голова облдержадміністрації Олексій Муляренко, прийнято рішення про посилення контролю з боку правоохоронних органів за переміщенням на території Рівненської області великогабаритних транспортних засобів, що перевозять побутові відходи.

Водночас в Шумське відділення поліції в Тернопільській області надійшло повідомлення від керівників міської ради про те, що на недіючому комбікормовому заводі на хуторі Михайлівка знайдено 100-120 тонн сміття.

Серед відходів поліцейські знайшли чеки з львівських магазинів.

Оскільки територія недіючого заводу знаходиться за межами населеного пункту, то ніхто не бачив, яким чином і хто скинув відходи. Несанкціоноване звалище знайшли комунальні служби.

Зараз представники міської ради та еклоги встановлюють вартість збитків, завданих громаді, а поліцейські встановлюють, хто привіз і скинув львівські відходи, щоб притягнути до відповідальності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *