ОСТАННІ НОВИНИ

У Червонограді ув’язненому в ізоляторі не лікували серйозну травму

|

Проведеною Червоноградською місцевою прокуратурою перевіркою в ізоляторі тимчасового тримання №3 ГУ НП у Львівській області виявлено грубі порушення статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950, яка забороняє нелюдське чи таке, що принижує гідність, поводження, ст.ст. 11, 21 Закону України «Про попереднє ув’язнення» та вимог відомчої Інструкції. Про це інформують у прес-службі обласної прокуратури.

Встановлено, що у цій установі попереднього ув’язнення з 27.03.2017 перебувала затримана за вчинення крадіжок в м.Червонограді особа, яка згідно рекомендацій лікаря потребувала стаціонарного лікування у зв’язку з наявним переломом нижньої щелепи двотижневої давності з гнійними виділеннями, який отримано до поміщення в ІТТ.

Незважаючи на неодноразові скарги арештованого на поганий стан здоров’я, відповідні лікарські рекомендації, упродовж шести днів ув’язнений продовжував утримуватись в умовах ІТТ, йому проводились медичні обстеження та консультації, при цьому належну та своєчасну медичну допомогу надано не було.

Лише за втручання Червоноградської місцевої прокуратури арештованого доставлено для огляду та лікування у клінічну лікарню швидкої медичної допомоги міста Львова.

На усунення вищевказаних порушень Червоноградською місцевою прокуратурою керівництву ГУ НП у Львівській області внесено вказівку щодо проведення службового розслідування, усунення причин та умов, що сприяли допущеним порушенням, та притягнення винних службових осіб до відповідальності.

Робота щодо захисту прав ув’язнених триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *