ОСТАННІ НОВИНИ

Екологи у майбутньому в Україні стануть не менш затребуваними за юристів та економістів, - Семерак

|

Провідні міжнародні компанії все більше уваги приділяють питанням охорони довкілля та зменшенню негативного впливу на навколишнє природне середовище. У результаті зростає попит на професійні кадри, які готові працювати як на захист довкілля, так і з новими сучасними екологічно безпечними технологіями.  Про це під час зустрічі зі студентами Чернівецького національного університету розповів Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, передає прес-служба Кабміну.

«В Україні, на жаль, поки що далеко не всі розуміють важливість професії еколог, хоча саме ці люди складають основу природоохоронного руху в Україні та ведуть просвітницьку роботу, зокрема, щодо поширення європейських цінностей», – зазначив Остап Семерак.

Він нагадав, що протягом останніх десятиліть провідні країни світу визначили для себе два головні пріоритети: боротьбу з тероризмом та протистояння змінам клімату.

«Україна обрала європейський шлях розвитку, а це означає, що ми також визначаємо для себе зміну ментальності у підходах до питань довкілля. Це також означає, що у недалекому майбутньому професія еколога в Україні стане не менш популярною за такі професії, як економіст та юрист», – прокоментував Остап Семерак.

Міністр також запропонував студентам профільних факультетів Чернівецького університету проходити стажування в Міністерстві з можливим працевлаштуванням.

«Дуже сподіваюся, що випускники ЧНУ у майбутньому працюватимуть в нашому Міністерстві»,- сказав Остап Семерак.

Водночас Міністр зазначив, що на рівні Мінприроди та МОН триває розробка проектів щодо запровадження   «зеленої освіти» в навчальних закладах України, яка б охоплювали різні вікові групи та виконувала  сучасні інформаційно-просвітницькі функції з формування нової генерації українців.

«Нинішні студенти – це завтра нове покоління, відповідальне за подальший розвиток України. Без винесення екології у пріоритети державної політики та зміни звичної споживацької поведінки ми ніколи не матимемо належного майбутнього. Тішить, що сучасна молодь це розуміє вже зараз і краще за нас. Ми повинні допомогти формування нової генерації, для якої слово екологія – не просто набір звуків чи букв», – резюмував Міністр.

Окрім того, Остап Семерак  попросив студентів під час подорожей фотографували нелегальні сміттєзвалища та відправляти на сайт Міністерства екології та природних ресурсів. Ця інформація, за словами Міністра, одразу передаватиметься в роботу і в результаті сміттєзвалища ліквідовуватимуться.

Фото: agrarnik.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *