ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові 100% пільгу на оплату ЖКП матимуть також і члени сімей загиблих бійців, а добровольці – 75% знижку

|

Учора на сесії міської ради внесено зміни до Програми про захист інтересів учасників антитерористичної операції та членів їх сімей-мешканців Львова. Відтак, врегульовано пільгу на оплату ЖКП членам загиблих сімей бійців та добровольців, а також передбачено щорічні одноразові допомоги до Дня Матері та Дня Батька батькам загиблих бійців. Також буде створена окрема комісія, яка буде розглядати кожен випадок, коли родина потребує допомоги на покращення житлових умов, окремо. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«На час прийняття ухвали практично ніхто з учасників АТО не мав статусу учасника бойових дій, тому бійці не мали жодних пільг на державному рівні. На сьогодні усі учасники АТО мають статус учасника бойових дій, і згідно з законом, мають право на пільгу на оплату житлово-комунальних послуг в розмірі 75%. Ми пропонуємо цю норму зняти, натомість ввести таку пільгу для учасників АТО, які є добровольцями, і статут яким встановлює Львівська обласна рада, тобто прирівняти їх до інших учасників бойових дій.

Членам родин загиблих з державного бюджету передбачена пільга в розмірі 50%, в той час, коли інвалідам війни така пільга передбачена у розмірі 100%. Тому за рахунок коштів міського бюджету цим родинам буде надано ще 50% до гарантованих державою 50% на оплату житлово-комунальних послуг, і загалом вийде 100%. Таким чином буде соціальна справедливість.

Окрім того, передбачено матеріальну одноразову допомогу батькам загиблих до Дня Матері і до Дня Батька. Розмір виплати буде прийнято окремим рішенням виконавчого комітету», – розповіла начальник управління соціального захисту ЛМР Наталія Демкович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *