ОСТАННІ НОВИНИ

Ідея купити пресувальну техніку для львівського сміття за мільйон євро «не пройшла»

|

Інженера комісія не погодила  лізинг на придбання пресувального обладнання  за мільйон євро. Про це повідомив заступник голови інженерної комісії Львівської міської ради Віталій Свінціцький у Facebook.

Учора, 4 квітня, під час засідання інженерної комісії Львівської міської ради не погодила договір лізингу на придбання нового пресувального обладнання, яке може обійтися місту у близько мільйона євро.

Депутат розповів, які «перспективи» від такої угоди змалювала перед представниками комісії керівник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич. Це можливість першим внеском оплатити 70%  вартості обладнання, загальна вартість якого – понад 960 тисяч євро. Також у цю суму входить його монтаж.

Утім, за словами Віталія Свінціцького, є ще суто практична складова цього питання, що поставила під сумнів таку «покупку». Він наголосив, що обладнання отримає скандальне ЛКП «Львівспецкомунтранс», що є неприпустимим.

«Ми сьогодні не маємо права видавати мільйони з бюджету на потреби цього підприємства, до діяльності якого є питання і в громади, і в депутатів, і в прокуратури. Нагадаю, що уже три місяці на Рясному цілодобово вартують містяни, щоб не уможливити запуск пресу на території «Сільмашу». Також не запущено жодного «пресу» і на майданчиках в інших мікрорайонах, бо мешканців виступають проти їх роботи».

«Саме тому я запропонував своїм колегам не підтримувати цей договір. Так, місто може зараз витратити майже мільйон  євро на нове пресувальне обладнання. Але з огляду на нинішню ситуацію у Львові, суспільне збурення, є велика підозра, що воно простоюватиме. Ми не можемо дозволити собі таке дороге обладнання, яке найближчим часом не запрацює і не допоможе вирішити сміттєву кризу у Львові», – пояснив Свінціцький.

Нагадаємо, що пресувальна лінія, яку монтують на території колишнього заводу «Сільмаш» згідно висновку Тимчасової контрольної комісії, суперечить ухвалі ЛМР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *