ОСТАННІ НОВИНИ

Диктаторський режим Путіна шантажує Яценюка,- Ігор Васюник

|

Кремль через шантаж намагається приборкати українських державних діячів. Так, клопотання Слідчого комітету РФ і подальші рішення російського «суду» про заочний арешт лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка можуть стати підставою для звернення Росії в Інтерпол про міжнародний розшук політика. Це можна розцінювати як прямий шантаж Арсенія Яценюка за політику «Народного фронту» щодо реальної відсічі російській агресії. Про це заявив народний депутат України Ігор Васюник, інформує прес-служба ЛОО ПП «Народний Фронт».

«Шантаж Арсенія Яценюка через рік після його відставки – це відповідь Кремля на нашу послідовну позицію і його активну міжнародну діяльність. Також, очевидно, Кремль сподівається завдати Яценюку репутаційної шкоди на міжнародній арені», – коментує народний депутат наміри РФ.

«У Кремлі знають, що Яценюк має багато друзів на Заході, що у нього близькі стосунки з впливовими політиками у Сполучених Штатах Америки. Тому війна проти Яценюка для Росії, схоже, є частиною геополітичного протистояння зі США у боротьбі за «русскій мір», – додає Ігор Васюник.

Відтак, говорить народний депутат, вигадана «кримінальна справа» проти Яценюка за нібито участь у чеченській війні – це скоріш за все помста з боку Росії та спроба перевести абсурдні звинувачення у юридичну площину.

Нагадаємо, російська влада готує судове рішення про заочний арешт Арсенія Яценюка за вчинення злочинів на території Росії (участь в озброєній групі, умисне вбивство за обтяжуючих обставин і т.д.).

У свою чергу Мін’юст звертається до ЄСПЛ та всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських «судів» проти Арсенія Яценюка. «Рішення російського суду про заочний арешт Арсенія Яценюка – це продовження гібридної війни Росії проти України. Це помста Яценюку за послідовну політику протидії російській агресії. Це плата за міжнародні судові позови і санкції проти Росії, помста за політику енергетичної незалежності і розвиток оборонного сектору України», – йдеться в заяві Міністра юстиції України Павла Петренка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *