ОСТАННІ НОВИНИ

Зоозахисники закликають не відкривати знову Львів для пересувних цирків

|

У Галицькому районному суді м. Львова розглядається справа щодо скасування рішення Львівської міської ради № 556 «Про заборону пересувних цирків». Позивачем у справі виступає ПП «Продюсерський центр Гастролі в Україні».

Також Рішенням від 17 лютого 2016 р. Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України скасувало рішення Львівської міської ради про заборону пересувних цирків з тваринами на території м. Львова.

«Приводом для ініціювання такої заборони стали львівські гастролі цирку «Кураж». Тоді перебування цього цирку-шапіто мало потужний резонанс серед мешканців м. Львова через непридатні умови утримання тварин у цьому пересувному цирку. Результатом активності львівської громади стало рішення виконавчого комітету ЛМР №556 «Про заборону пересувних цирків», – коментує Наталія Вишневська, координатор зоозахисного напряму Національного екологічного центру України.

Підставами для локальної заборони пересувних цирків з тваринами є системне порушення природоохоронного законодавства та благополуччя тварин, епідеміологічна загроза для населення м. Львова, неналежне утримання небезпечних тварин, що може становити небезпеку для життя та здоров’я львів’ян, негативний психологічний вплив на психіку дітей від споглядання на знущань над тваринами.

«21 березня 2017 р. разом з представниками Державної Екологічної інспекції у Львівській області, Національної поліції України та слідчо-опертивної групи ми намагалися зупинити незаконну діяльність пересувної виставки з тваринами «Мадагаскар», де у сумках та коробках перевозили небезпечних тварин та тварин, які занесені до міжнародного списку торгівлі дикими видами флори та фауни СІТЕС» – каже Неля Марчук (Екологічний корпус Львівщини).

«На цих тварин не було жодних документів, і ветеринарних зокрема. Крокодила, папуг та інших тварин систематично використовували у видовищних комерційних цілях у львівських школах чим наражали дітей на небезпеку», – додає зоозахисниця.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *