ОСТАННІ НОВИНИ

Служба безпеки готує рішення про заборону на в'їзд російській конкурсантці Євробачення

|

Служба безпеки України найближчим часом ухвалить рішення про заборону на в’їзд до країни російській виконавиці Юлії Самойловій, яка незаконно відвідала окупований Російською Федерацією Крим і яку обрали для участі в конкурсі Євробачення-2017, заявив глава СБУ Василь Грицак.

«СБУ вивчає це питання. Це рішення найближчим часом ухвалять», – сказав глава СБУ в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

При цьому він висловив свою позицію стосовно того, що російській співачці треба заборонити в’їзд на територію України: «Я вважаю, що закон має бути один для всіх, оскільки ця людина порушила закон».

В. Грицак також додав, що йдеться й про антиукраїнські висловлювання російської співачки в соцмережах. «Тому, як на мене, їй треба закрити в’їзд до України», – сказав він.

Раніше глава СБУ висловив переконання, що, відправляючи на пісенний конкурс Ю. Самойлову, влада РФ вирішила перевірити реакцію української сторони, і запевнив, що «реакція СБУ обов’язково буде», але хотів би, щоб була реакція не лише спецслужби: «Ми хотіли б також почути висновки організаторів Євробачення, Міністерства культури, інших відповідних відомств».

Як відомо, Росію на Євробаченні-2017 має представляти Юлія Самойлова із піснею Flame is Burning. Вона з дитинства пересувається на інвалідному візку та має першу групу інвалідності.

Служба безпеки України повідомила, що перевірить достовірність інформації про ймовірні візити Ю. Самойлової до Криму та після цього ухвалить рішення стосовно її допуску на українську територію.

Народний депутат України (фракція «Народний фронт»), радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що українська сторона може дозволити представниці Росії Ю. Самойловій прибути до України, але за відвідування окупованого Криму їй доведеться відповісти згідно з українським законодавством.

14 березня виконавчий директор конкурсу Євробачення Йон Ола Санд заявив, що рішення про участі російської виконавиці Юлії Самойлової рішення має ухвалювати українська влада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *