ОСТАННІ НОВИНИ

У Мукачеві «Самопоміч» самовільно зайняла приміщення під виглядом Народної ради, - ЗМІ

|

Під виглядом Народної Ради в Мукачеві працює осередок «Самопомочі». І це при тому, що ні згадана громадська організація, ні партія чи її осередок не мають жодного офіційного документу щодо оренди комунального приміщення на вулиці Миру, в якому працюють, інформує місцеве видання Мукачево.Нет.

Саме тому, повідомляє видання,  рішенням останньої сесії Мукачівської міськради приміщення за цією адресою (вулиця Миру 20) передали Червоному Хресту.

«Хоча у Народної Ради Мукачівщини та партійного осередку Самопомочі, які фактично займають приміщення, було понад 2 роки, аби юридично оформити оренду приміщення, які вони займають.

Але вони цього не зробили: обмежувалися лише зверненнями до міськради, але їхні представники у міськраді (щонайменше 3 депутати від Самопомочі) жодного разу не ініціювали розгляд цього питання на сесії. А зараз заявляють про начебто примусове виселення.

Парадоксально, але виходить, що йдеться начебто про виселення з приміщення, яке партійці та активісти займають фактично самовільно уже понад 2 роки»,  – повідомляє видання.

Поза тим, у численних заявах в соціальних мережах, мітингу з палаткою під будівлею ратуші в минулу п’ятницю та під час зустрічі з мером Мукачева організатори акції називають себе волонтерами і громадськими активістами, і заявляють про виселення саме волонтерів та громадських активістів.

«Хоча насправді, усе не зовсім так. Організатори цих протестів є представниками партії «Самопоміч». Так, Юрій Кравчук, який у офіційних документах значиться як координатор Громадської Ради Мукачівщини, є депутатом міськради від партії Самопоміч, а Катерина Легерда є його офіційним помічником на громадських засадах, Олеся Габовда – офіційним помічником іншого депутата Мукачівської міськради від Самопомочі Богдана Фекете, як і Тамара Петьовка, яка одночасно значиться як секретар Президії Громадської Ради Мукачева.

Більше того, згадане приміщення, яке Народна Рада уже понад 2 роки займає без будь яких документів, одночасно є і офісом мукачівського партійного осередку Самопомочі. Це навіть вказано на центральному сайті Самопомочі»,- резюмують у виданні.

Нагадаємо, що у Львові офіс «Самопомочі» розташований на площі Міцкевича, 6/7.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *