ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський природничий музей опинився на межі закриття

|

Працівники Державного природничого музею у Львові звернулися до уряду з проханням не допустити закриття музею. Про це йдеться у відкритому  листі  працівників Державного природознавчого музею НАН України.

«Наш Музей опинився цього року в катастрофічній ситуації – фінансування, яке ми отримали від Президії Національної академії наук України в половину менше від мінімально необхідного (під цим ми розуміємо зарплату, оплату комунальних послуг та охорони, решта – ми вже давно звикли шукати самі). Зменшення фінансування тривало впродовж останніх 5 років – у 2013 році ми отримали 70 % коштів від запланованих мінімально необхідних, а в 2017 році – лише 55 %. Ані про наукові відрядження, ані про закупівлю необхідного обладнання та реактивів, створення виставок та освітніх програм немає навіть мови», – йдеться у повідомленні працівників музею.

«Ми розуміли складне економічне становище у країні, та попри це розуміли важливість музею як установи з унікальними колекціями та неймовірно багатою історією для суспільства і продовжували працювати із повною віддачею навіть в таких складних умовах, шукаючи додаткові кошти на виставки, експозицію та освітні акції.
Та цього року, наше зменшене на половину фінансування означає одне – півроку Музей не має можливості здійснювати оплату праці, комунальних послуг, послуг охорони……ми просто маємо закритись. «Ми робимо знання доступними!» – так звучить гасло нашого Музею. Прикро, що ми не зможемо виконати своїх зобов’язань перед Вами ні щодо нової експозиції, ні щодо нових освітніх програм. Ми скерували лист  до керівництва Національної академії наук України та нашої країни, що підписали працівники Музею», – наголошується у зверненні.

Фото: УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *