ОСТАННІ НОВИНИ

Блокада Донбасу: від захоплення до звільнення учасників облоги ОРДЛО

|

Співробітники Служби безпеки України затримали в зоні проведення антитерористичної операції 43 людини зі зброєю. Підставою для затримання стала відмова здати зброю. Про це повідомили в штабі Антитерористичного центру, передає агентство Інтерфакс-Україна.

«Під час контрдиверсійних заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівці і Курдюмівці (район проведення АТО) співробітники СБУ виявили групу осіб зі зброєю та іншими засобами ураження. Відмова здати зброю поліції стала підставою для затримання 43 осіб», – повідомили у центрі.

Відтак, вчора, 13 березня, у стінах Львівської ОДА відбулася зустріч голови ОДА О. Синютки спільно з начальником СБУ у Львівській області В. Андрейчуком, начальником ГУ НП у Львівській області В. Середою, з керівниками громадських організацій, які виступають проти штурму представниками СБУ позицій учасників блокади ОРДЛО. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Громадські активісти звернулися з вимогою звільнення затриманих осіб до 10:00 14 березня 2017 року, оприлюднення списків затриманих та постраждалих, за необхідності – допуск незалежних медиків та юристів для надання допомоги постраждалим.

Керівники громадських організацій заявили про створення штабу підтримки затриманих та необхідності використання для цього приміщення ОДА. Окремо було висунуто вимогу щодо притягнення до відповідальності осіб, які вчинили неправомірні дії та порушення проти них кримінальних справ.

Голова ОДА та керівники правоохоронних структур взяли на себе зобов’язання проінформувати про проведену зустріч керівництво держави та керівників правоохоронних органів.

Сьогодні вночі, всіх затриманих  у Кривому Торці учасників блокади ОРДЛО відпустили. Про це написала віце-спікер Оксана Сироїд у Facebook.

«За інформацією СБУ всіх затриманих уже звільнили. Нам вдалося розшукати шістьох із 46. У їхніх телефонах знищена вся інформація. Це ускладнює пошук. Попередньо хлопців тримали під вартою у відділках поліції Костянтинівки, Дружківки, Селідового, Покровська, Торецька, Бахмута», – написала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *