ОСТАННІ НОВИНИ

У Львова з’явився новий генконсул Польщі

|

Новим генконсулом Польщі у Львові стане Рафал Вольський. Його кандидатуру на цю посаду у четвер, 9 березня, одноголосно підтримали члени парламентської комісії зв’язку з поляками за кордоном.

Тепер цю кандидатуру має затвердити міністерство закордонних справ Польщі, пише Zaxid.net. Зокрема це призначення підтримав віце-міністр закордонних справ Польщі Ян Дзедзичек, підкресливши, що Вольський має достатній досвід для роботи на цій посаді.

«Це дуже важливо і для сучасної України. Львів – друге після Київа місто, яке є інтелелектуальним і політичним центром нашого найбільшого східного сусіда, місто, де жило багато представників польської меншини», – сказав сам Рафал Вольський.

Серед пріоритетів своєї діяльності Вольський назвав хороші контакти з місцевими установами та сприяння польській економічній присутності на Львівщині.

«Ще одним пріоритетом є формування і зміцнення позитивного іміджу польської та його консульських послуг в Україні», – додав він.

Для довідки: Рафал Вольський народився у 1968 році у місті Плешеві. Закінчив Варшавський університет. Розмовляє німецькою, російською, українською та англійською мовами. У 2006 році він працював на посаді завідувача відділом економіки у Генеральному консульстві Польщі в Мюнхені. З 2010 року працював у посольстві Польщі в Києві, зокрема обіймав посаді генерального консула Польщі у Києві.

Фото: kuriergalicyjski

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *