ОСТАННІ НОВИНИ

«Скарби Підгорецького замку». Львів’янам покажуть твори мистецтва, які не виставлялись майже 80 років

|

У Львові з 21 березня у Львівській галереї мистецтв стартує виставка «Скарби Підгорецького замку», де виставлять понад 200 експонатів, що колись прикрашали відомий замок. Про це повідомляють у Львівській національній галереї мистецтв.

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) буде представлено частину творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку.
Підгорецький замок – визначна пам’ятка архітектури України. Споруджений у 1635-1640 роках на замовлення коронного гетьмана Станіслава Конєцпольського відомим архітектором Андреа дель Аква та інженером Гійомом де Бопланом, він мав свою багату історію, яка пишеться ще й сьогодні. Його колекція вважалась найбагатшою на західно-українських землях. Велика її частина збереглась до сьогодні і є власністю музеїв України (ЛНГМ ім. Б.Г.Возницького, Львівський історичний музей, Львівський музеї історії релігії) та Польщі (Окружний музей у Тарнові, Національний музей у Кракові, Історичний музей міста Кракова, Національний музей у Варшаві, приватні збірки).

На виставці «Скарби Підгорецького замку» експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.
Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.


Експозиція виставки буде доступна для глядача з 21 березня у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б.Г.Возницького, у відділі “Європейське мистецтво ХІХ – ХХІ ст.” за адресою: м.Львів, вул. В.Стефаника,3;
тел. для довідок: 261-46-47.

Ідея виставки – Тарас Возняк
Куратор виставки – Оксана Козинкевич
Дизайн експозиції – Сергій Петлюк

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *