ОСТАННІ НОВИНИ

Неподалік центру Львова відновили будівництво скандальної 10-поверхівки

|

У мережі з’явилися фотографії, як на розі вулиць Підмурної та Сянської відновили будівництво скандальної багатоповерхівки. Про це повідомляє ГО «Зручне місто».

На фото не край міста, це самий його центр – ріг вулиць Сянської та Підмурної, де відтепер височіє 10-поверхова  будівля.

«Ділянка над ринком «Добробут», одразу біля площі Старий ринок, де зародився княжий Львів. Це місце у зоні охорони археологічного культурного шару. Міське управління охорони історичного середовища не зазначило про необхідність проведення розкопок, тому будувати почали без відповідних археологічних досліджень. Археологи побачили, що будівництво починається, і лише тоді змогли провести археологічний нагляд і дещо віднайти, хоча більшість можливих знахідок було втрачено», – повідомляють активісти.

Як повідомляється, на глибині чотирьох метрів виявили багато артефактів – це уламки кераміки XV та XVI століть, фундаменти будівель XVIII ст. та дерев’яний водогін, якому близько 200 років.

«Будівлю в 10 поверхів добре видно навіть з площі Ринок, а також з вулиць Краківської, Галицької. Це буферна зона навколо зони ЮНЕСКО і тут таке будівництво заборонено. Але всі документи погоджені, тож будівля виросла. Були навіть суди, які давали приписи про демонтаж. Це мав бути перший прецедент із демонтажу незаконної забудови, але не стався. Як бачимо, зараз будівництво відновили і проводять оздоблювальні роботи. Також власники відгородили собі шлагбаумом частину вул. Підмурної. А колись на цьому місці росли дерева…», – додається у заяві активістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *