ОСТАННІ НОВИНИ

За самовільне випалювання сухостою до адміністративної відповідальності притягнули 19 осіб

|

На території Львівської області продовжуються випадки самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків. Це призводить до виникнення пожеж на великих площах. Від початку пожежонебезпечного періоду зафіксовано 314 пожеж загальною площею понад 72,0 га, на гасіння яких залучались підрозділи Головного управління ДСНС України у Львівській області. У Львові зафіксовано 29 таких пожеж в екосистемах. Станом на 6 березня до адміністративної відповідальності притягнуто 19 осіб.

Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР. За інформацією Державної екологічної інспекції у Львівській області, станом на 6 березня поточного року за самовільне випалювання сухої рослинності притягнуто до адміністративної відповідальності 19 осіб. На порушників природоохоронного законодавства накладено штрафи на загальну суму 3 400 гривень.

Мешканцям вкотре нагадують, що пожежі в екосистемах завдають величезну шкода ґрунтам, рослинному і тваринному світу, а також забруднюють навколишнє середовище і шкодять здоров’ю людей!

Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства, за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 170 до 340 грн і на посадових осіб – від 850 до 1190 гривень. А за порушення, вчинені у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, штрафи зростають удвічі.

Нагадаємо, до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України скеровано пропозицію щодо збільшення штрафних санкцій за самовільне спалювання сухої рослинності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *