ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман побоюється публічної дискредитації системи держзакупівель ліків

|

В Україні готується масована кампанії з дискредитації системи державних закупівель ліків через міжнародні організації. Проте уряд не зійде з цього шляху. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час конференції «Трансформація’17. Що змінять реформи в житті українців” у четвер, 2 березня, передає Урядовий портал.

«У мене є інформація, що на даний момент розробляється дуже серйозна програма дискредитації у публічній свідомості системи державних закупівель. Я знаю про те, що на сьогодні є ті, хто звертається у різноманітні піар-агентства для того, щоб замовити дискредитаційну кампанію проти публічних закупівель у співпраці із міжнародними організаціями», – повідомив глава уряду.

«Я вважаю, що до цього причетні ті, хто завжди монополізував ринок, і ті, хто мав відношення до усіх корупційних оборудок у сфері державних закупівель ліків», – переконаний він.

Прем’єр-міністр наголосив, що система закупівлі ліків, яка існувала в Україні, була закритою.

«Чому всі завжди боролися за Міністерство охорони здоров’я? Не задля того, щоб робити зміни у системі охорони здоров’я, а задля того, щоб контролювати державні закупівлі», – зазначив він.

Уряд передав закупівлі ліків загальновідомим міжнародним організаціям. У 2017 році фінансування на закупівлю ліків було збільшено на 2 млрд до майже 6 млрд грн.

«Ми з цього шляху не зійдемо. Це єдиний на сьогодні правильний антикорупційний крок, який не дозволить красти гроші на закупівлі ліків для українців», – підкреслив Володимир Гройсман.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *