ОСТАННІ НОВИНИ

Подробиці викриття корупційного «бізнесу» головлікаря районної лікарні на Львівщині

|

Головного лікаря затримали на Львівщині, а виконуючого обов’язки начальника відділу РДА у Запоріжжі. На двох вони одержали понад 13 тисяч гривень неправомірної вигоди. Про це Львівському поталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

У Львівській області співробітники Управління захисту економіки та слідчого управління поліції припинили корупційний “бізнес”, налагоджений головним лікарем районного медзакладу.

Щоб суб’єкти господарювання здійснювали свою діяльність у приміщенні закладу охорони здоров’я, медик вимагав від них гроші. Зокрема, за проведення діагностики загального стану здоров’я пацієнта. У разі відмови, забороняв їм вхід до центральної районної лікарні.

Під час одержання хабара оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області ДЗЕ Нацполіції та слідчі слідчого управління поліції Львівщини затримали головного лікаря-“бізнесмена” в службовому кабінеті. В шухляді робочого столу поліцейські вилучили 6,4 тисяч гривень, які він отримав за “дозвіл” на проведення господарської діяльності. Раніше йому сплатили 2,7 тисяч гривень за його “доброзичливість”. Загалом медик “заробив” 9,1 тисячу гривень.

У Запоріжжі з хабаром у 4,5 тисяч гривень співробітники територіального управління Департаменту захисту економіки  Нацполіції та слідчим обласної поліції затримали посадовця районної державної адміністрації.

Дані кошти виконуючий обов’язки начальника відділу РДА одержав від підприємця за погодження документів дозвільного характеру на розміщення об’єкту торгівлі на території одного з районів м. Запоріжжя.

Відповідно до санкції статті 368 Кримінального кодексу України здирникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *