ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко в Мюнхені: «Путін щиро і глибоко ненавидить українців»

|

Російський президент Володимир Путін глибоко і щиро ненавидить Україну. Про це заявив президент України Петро Порошенко на конференції з питань безпеки у Мюнхені.

«Я чую все більш нав’язливі заклики до умиротворення, принаймні в деякій мірі, стосовно апетитів Росії.Рухатися в цьому напрямку було б наївним, неправильним і небезпечним. Не тільки для України, але і для Європи, і для всього світу.Це призведе не до миру, а до ще більшої дестабілізації. Путін глибоко та щиро ненавидить Україну. Я це знаю особисто.Він заперечує самобутність і унікальну ідентичність українського народу. Він публічно проголошує українську ідентичність частиною російської домінуючої ідентичності.Він не бачить місця України на політичній карті Європи і він хоче розмалювати місце для України російськими кольорами.Але було б помилкою думати, що апетити Росії обмежуються тільки Україною», – зазначив президент.

Також Петро Порошенко додав, що Україна хоче жити за демократичними цінностями.

«Я маю честь представляти тут 45-мільйонну європейську націю.Від їх імені дозвольте мені запевнити вас, що ми ніколи не погодимось, що хтось десь буде визначати нашу долю без нас.Будь-яка угода за нашою спиною буде негайно рішуче анульована мільйонами українців, які вже довели здатність боротися за свою незалежність.Ми не маємо наміру здаватися і готові захищати нашу країну.Мій меседж простий – нічого про Україну без України!Будь-яка угода з Путіним за спиною України тільки погіршить ситуацію», – зауважив він.

Президент України також заявив, що підтримка України є єдиним способом зупинити триваючу агресію і повернути Росію на шлях поваги до міжнародного права і світового порядку.Адже Україна зробила набагато більше для збереження миру і стабільності, ніж ми отримали у відповідь. Наочним прикладом в цьому питанні є Будапештський меморандум.

«Я можу запевнити, що Україна зараз – найбільш єврооптимістична країна на європейському континенті. І я пишаюсь тим, що я є лідером такої оптимістичної країни за нинішніх умов. Давайте не будемо повторювати драматичні помилки минулого. Давайте покажемо агресору місце, якого він заслуговує. Давайте консолідувати нашу єдність і солідарність», – закликав Петро Порошенко.

Фото: сайт президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *