ОСТАННІ НОВИНИ

Римо-католики заявили про дискримінацію зі сторони львівської влади

|

9 лютого віруючі костелу  Св. Антонія направили листа голові Львівської ОДА Олегу Синютці і попросили підтримки президента Польщі, щоб відновити парафіяльний будинок за адресою вул. Личаківська, 53 у Львові. Про це пише видання КurierGalicyjski.

Будівля, яка тепер належить Львівській міській раді, використовує музичну школу № 4.

Автори листа відзначили, що “адміністрація міста охоче і щедро надає різноманітну нерухомість греко-католикам,” в той час як як католицька парафія Св. Антонія, після більш ніж двох десятиліть намагань «не може відновити свій будинок (монастир-парафіяльного священика), щоб мати можливість проводити катехизацію для дітей та молоді та діяльності по ряду акцій пастирських і парафіяльних груп».

За словами прихожан, влада міста Львова виявляє впертість, що є проявом “певної дискримінації і ворожості по відношенню до деяких громад.”

Автори листа підкреслили, що аналогічна проблема також існує з костелом  Святої Магдалини, де який вже багато років веде боротьбу і подаєв суд на місто (також безуспішно) для повернення його

В кінці листа до президента Польщі автори  зазначили, що такі дії міської влади Львова мають антипольський контекст.

На початку грудня 2016 року церква Св. Антонія  направила аналогічне звернення до дев’ятої сесії Парламентської асамблеї польської та української мов.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *