ОСТАННІ НОВИНИ

Обіцянка-цяцянка. На Грибовицькому сміттєзвалищі так і не стартувала розпіарена операція «укріплення»?

|

На Грибовицькому сміттєзвалищі попри анонсування міської влади та прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, укріплювальні роботи сьогодні, 14 лютого, не почались. Про це у коментарі Львівсько порталу повідомив депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

c

За словами депутата, сьогодні біля полігону зібралась ініціативна група та мешканці прилеглих сіл, щоб подивитися, як працює анонсована техніка, яка мала би укріплювати дамбу полігону.

«Всі чекали ту анонсовану Львівською міською радою техніку. Та техніка так і не прибула, а працював трактор ЛКП «Збиранки», що розсуває сміття. Дві машини землі було привезено, трактор її розгорнув», – повідомив він.

Поки комунальний трактор створював видимість робити, у спостерігачів з’явилось враження, що їх вкотре обводять круг пальця.

«Має приїхати зовсім інша техніка – великий потужний екскаватор, і  тим екскаватором вони мали здійснювати ці роботи. Згідно проекту, як мені відомо,  вони мали насипати по дамбі близько 20 метрів щебеню. Андрій Іванович так з екранів телебачення кричав, що вже все починають повним ходом, а тут техніки нема. Просто смішно. Або його хтось саботує, або це бездарність тих всіх підприємств, які мають виконувати ці роботи, на які було виділено близько 10 млн грн. Окрім того, за інфільтратними озерами є  набагато важливіші проблеми, бо там з великою інтенсивністю стікає інфільтрат і попадає в ґрунти і водоносну систему навколишніх сіл.  Отам потрібно ліквідовувати! А дамби наразі не течуть…», – розповів І. Муравський.

Також, за словами депутата, у громади є питання до підрядника робіт на полігоні.

«Ще є питання в ініціативної групи щодо того,  яка фірма має виконувати ці роботи.  Як заявляв прем’єр-міністр, техніка має бути від ДСНС. А тут виявляється, якась підозріла фірма має працювати…», – додав він.

Також, за словами І. Муравського, у ЛКП «Збиранка» заявляють, що чудо-техніка для укріплення дамби вже в дорозі до Львова і зараз перебуває десь під Стриєм.

Нагадаємо, техніку для укріплення дамби полігону у Грибовичах мали завезти ще 13 лютого, сьогодні міська влада повідомила прем’єр-міністру Гройсману, що роботи на полігоні стартували. Укріплювати сміттєзвалище наразі планують землею, а не відходами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *