ОСТАННІ НОВИНИ

Письменника Жадана затримали у Мінську

|

Українського письменника Сергія Жадана було затримано у Мінську в ніч на 11 лютого та повідомлено про заборону в’їзду до Білорусі на невизначений термін. Про це сам Жадан повідомив 11 лютого на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, близько 2-ї години ночі до нього у готельний номер прибув міліцейський патруль.

«Нічого не пояснюючи, доправили до відділення, почали пробивати по базі, нічого не знайшли. Задзвонили до КГБ. Там їм порадили їхати до іншого відділення, Ленінського. У Ленінському знову пробивали по базі, врешті, пояснили – виявляється, мені ще 2015-го заборонено в’їзд на територію РФ із формулюванням «за причастность к террористической деятельности», а оскільки Білорусь та Казахстан знаходяться із РФ в одній візовій зоні, то заборона автоматично переходить і до Білорусі з Казахстаном», – зазначив він.

«Ночувати довелось у камері. На ранок довго писали пояснювальні, розпитували про тероризм. Зрештою, поставили штамп про заборону в’їзду до Білорусі на невизначений термін», – додав Жадан.

Як відомо, 1 лютого у Мінську міліція затримала журналіста «Громадського ТБ Донбасу» Віталія Сизова, який прибув до Мінська, щоб зробити репортаж про засідання тристоронньої контактної групи, у нього була акредитація МЗС Білорусі. За кілька годин Сизова випустили і вказали, що «необхідно терміново» покинути Білорусь. Сам Сизов повідомив, що причиною затримання стала заборона в’їзду на територію Росії.

УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *