ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на місці російського культурного дому хочуть створити Центр Революції Гідності

|

Частина народних депутатів України – представників Львівщини і не тільки, звернулися до голови Львівської обласної ради з проханням створити у Львові на місці виселеного російського центру музей Революції  Гідності.

«Революція Гідності 2013-2014 років та війна, яка третій рік триває на Сході України, стають сторінками історії українського державотворення і, на нашу думку, потребують гідного увіковічення з метою збереження історичної пам’яті про ці події.

Сьогодні в кількох регіонах нашої країни функціонують  музеї та тематичні виставки, присвячені цим сторінкам історії. І ми, народні депутати України, вважаємо доцільним створення історико-культурного центру Революції Гідності у місті Львові.

До слова, будівля, що раніше належала російському товариству ім. О. Пушкіна за адресою: м. Львів, вул. Короленка, буд.1, стала б хорошою матеріальною базою для створення відповідного центру»,- йдеться у документі.

Таким чином нардепи просять сприяння голови облради Львівщини Олександра Ганущина у тому, щоб замість російського культурного центру у Львові з’явився історико-культурний центр  Революції Гідності.

Зауважимо, що свої підписи під зверненням поставили такі народні депутати: Сидорович Б., Левус А., Соляр В., Гаврилюк М., Величкович М., Бондар М., Тимошенко Ю., Матківський Б., Кадикало М., Княжицький М., Хміль М., Васюник І., Антонищак А., Юринець О.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *